Ліцензія МОЗ України №639 від 30.06.2016 року, №1947 від 19.09.2019 року
Ліцензія МОЗ України №639 від
30.06.2016 року, №1947 від
19.09.2019 року

Як часто потрібно робити лазерну епіляцію

8 Листопада 2019
Як часто потрібно робити лазерну епіляцію

Як часто потрібно робити лазерну епіляцію: інтервал між процедурами, періодичність (частота), скільки необхідно сеансів для повного видалення волосся в зонах бікіні, пахв, ніг, рук.

Структура волосся і обраний апарат загалом визначають, як часто потрібно робити лазерну епіляцію. Від цих параметрів також залежить, скільки сеансів необхідно, щоб повністю позбутися небажаного волосся.

Що впливає на частоту і періодичність

У шкірі людини знаходиться безліч волосяних фолікул. Встановлено, що 70-90 відсотків з них є у сплячому стані. Ці фолікули знаходяться в товщі шкіри, однак волосся з них не проростає. Волосяний покрив тіла людини забезпечується активними 10-30% волосяних фолікул.

Під час проведення лазерної епіляції руйнуються активні волосяні фолікули і до 70% знаходяться в пасивному стані. Кількість процедур, необхідних для позбавлення від волосся в конкретній зоні, в кожному випадку підбирається індивідуально. В середньому — це 4-8 сеансів.

Існує кілька причин, за якими одним людям буде досить 2-3 процедур, а іншим не вистачить і 8:

  • Структура власного волосся. Найкраще лазерна епіляція допомагає людям з товстим, темним і жорстким волоссям. Воно добре сприймається апаратом і швидко усувається.
  • Особливості апаратури. Існує кілька видів лазерних апаратів. Деякі з них працюють виключно з темним волоссям. Інші установки дозволяють видаляти темне, руде і русяве волосся, крім світлих ділянок. Найбільш сучасною вважається апаратура, яка розрізняє і дозволяє видалити світле тонке волосся.
  • Колір шкіри. Лазерні апарати також сприймають колір шкірного покриву — світлий практично не сприймається, а темний добре фіксується. Саме тому людям зі смаглявою шкірою необхідно дуже ретельно вибирати апарат, щоб не допустити розвитку побічних ефектів.
  • Побічні реакції. Поява подразнень, почервонінь на шкірі змушує збільшувати інтервал між процедурами. Іноді кількість сеансів доводиться скорочувати через небажані реакції організму.
  • Зона тіла. Практика показує, що видалення волосся з деяких частин тіла відбувається швидше, ніж з інших. Це пов’язано з кількістю волосяних цибулин в шкірі, а також з анатомічними особливостями. Зокрема, видалення волосся в зоні пахв виконується за 3-4 процедури. А ось епіляцію рук і зони бікіні потрібно робити частіше — протягом 6-8 сеансів.

Увага! Якщо одна з процедур випадає на час відпустки, а ви зібралися полежати на березі моря або погуляти горами, містами Європи, то пройти її можна не раніше, ніж за два тижні до відпочинку або після нього. В іншому випадку дія ультрафіолетового і лазерного випромінювання накладається одна на одну і може викликати опік шкіри.

Кількість процедур і періодичність

Відповісти на питання: скільки потрібно процедур лазерної епіляції, може косметолог після першого сеансу. Тільки глянувши людину, можна припустити, скільки знадобиться процедур для повного видалення волосся. Справжні професіонали озвучують приблизну цифру, а потім дивляться на реакцію шкіри і волосяного покриву після сеансу.

У деяких випадках частота перевищує 10 сеансів. Це буває, коли організм повільно реагує на дію лазером. У таких випадках ми рекомендуємо не ходити на процедуру до останньої волосини, а після 7-8 сеансів зробити перерву і пройти повторний курс через півроку. За цей час шкіра відновиться, і наступний етап буде успішним.

Вам точно сподобається в нас!
post image