Ліцензія МОЗ України №639 від 30.06.2016 року, №1947 від 19.09.2019 року
Ліцензія МОЗ України №639 від
30.06.2016 року, №1947 від
19.09.2019 року

Як правильно зробити пірсинг: як роблять пірсинг в салонах

22 Жовтня 2019
Як правильно зробити пірсинг: як роблять пірсинг в салонах

Пірсинг — один з найдавніших способів прикрашання або модифікації свого тіла. Його застосування обґрунтоване необхідністю самовираження, бажанням показати належність до певної культури, висловити духовні або релігійні переконання. Але в сучасному суспільстві проколювання різних частин тіла в більшості випадків не несе філософського навантаження — це, швидше, данина моді й бажання просто прикрасити себе. Важливо розуміти, як роблять пірсинг, щоб убезпечити себе від можливих ускладнень. Адже дана процедура є інвазивною й при неправильному проведенні може становити серйозну загрозу для здоров’я.

Особливості проведення пірсингу в косметологічній клініці

Найпоширеніший вид пірсингу — це проколювання мочок вух. Сережки носять дівчатка раннього віку, підлітки, жінки й чоловіки. Пірсингом прикрашають також і вушні раковини, ніс, брови, язик, пупок, соски, геніталії тощо.

Щоб процедура пірсингу не вплинула негативно на стан здоров’я, необхідно дотримуватися таких умов:

  • прокол повинен здійснюватися виключно кваліфікованим лікарем-хірургом в умовах косметологічної клініки або салону;
  • для роботи використовуються стерильні інструменти й необхідні медичні препарати (для дезінфекції шкіри, обробки рани, подальшого догляду тощо);
  • перед процедурою лікар обов’язково проводить попередню консультацію з метою виявлення можливих протипоказань (гемофілія та інші захворювання крові, вагітність, передменструальний та менструальний періоди, епілепсія та психічні розлади, шкірні та хронічні захворювання в стадії загострення тощо).

У клініці «Mediostar» працюють кваліфіковані фахівці з багаторічним досвідом роботи. Вони знають, як правильно зробити пірсинг на різних ділянках тіла, гарантуючи при цьому безпеку маніпуляцій.

Вибираємо пірсинг: що потрібно врахувати

Пірсинг приваблює тих, хто прагне до самовираження, а в продажу можна знайти безліч красивих прикрас. Якщо ви теж вирішили прикрасити своє тіло таким чином, варто добре все обміркувати перед проведенням процедури і визначитися з такими моментами:

  • Використовуючи різні прикраси, можна привернути увагу до принад свого тіла та за необхідності приховати вади. Щоб не вийшло навпаки, можна поекспериментувати. Наприклад, за допомогою будь-якого графічного редактора і свого фото можна подивитися, як будуть виглядати ті чи інші прикраси на різних частинах тіла.
  • Перед тим як зробити прокол, можна спробувати носити тимчасовий пірсинг. Такі прикраси кріпляться до тіла за допомогою спеціальних застібок або липучок. Адже може виявитися так, що пірсинг у певному місці буде завдавати дискомфорту або провокувати травми в силу професійної або іншої діяльності.
  • Деякі навчальні заклади, роботодавці, релігійні або інші організації не схвалюють пірсинг. Але якщо вам хочеться носити подібні прикраси, то проколи можна зробити в місцях, які легко приховати від сторонніх очей під одягом або волоссям.
  • Після проведення процедури потрібен певний період реабілітації. Якщо у вас не буде можливості дотримуватися рекомендацій лікаря (планується відпустка, робота в складних умовах, прийом препаратів, що розріджують кров тощо), то пірсинг краще відкласти.

Особливу увагу слід приділити вибору прикрас. Це мають бути сертифіковані вироби, виготовлені з безпечних матеріалів. Найкраще для цього підходять спеціальні ювелірні прикраси з дорогоцінних металів. Це дозволить уникнути таких негативних наслідків, як алергія, запалення, утворення рубців тощо.

Вам точно сподобається в нас!
post image
Вам може сподобатись