Ліцензія МОЗ України №639 від 30.06.2016 року, №1947 від 19.09.2019 року
Ліцензія МОЗ України №639 від
30.06.2016 року, №1947 від
19.09.2019 року

Як забрати бородавку на нозі

12 Грудня 2019
Як забрати бородавку на нозі

Як забрати бородавку на нозі: звести (лікувати) бородавки на ногах в клініці

Бородавки на ногах можуть розташовуватися на литках, стегнах або підошовної частини стопи. Замислюючись про те, як прибрати бородавку на нозі, необхідно розуміти, що лікування даної патології комплексне.

Основа терапії

Бородавки на ногах з’являються через наявність в організмі вірусу папіломи людини (ВПЛ) і його високої активності. Щоб вивести бородавки, необхідно:

  • Стимулювати роботу імунної системи.
  • Пригнітити активність вірусу папіломи людини.
  • Механично звести новоутвори с пальців або іншої частини ноги.

Народні методи передбачають використання агресивних речовин. Це може призвести до розвитку опіків і травматизму утворень. Лікувати такі бородавки значно довше і дорожче. Після нетрадиційних методів терапії на шкірі можуть залишатися рубці.

Тому видалення бородавок необхідно доручити професійному косметологу. Він визначить – чим саме краще прибрати утвір в кожному конкретному випадку.

У клініці вам можуть запропонувати:

  • Видалення лазером. Дозволяє позбутися бородавок на стегнах, литках, стопах і підошві. Лазер також дозволяє видалити утвір, розташований між пальцями. Залежно від локалізації, процедура може зайняти від 5 до 30 хвилин. Для людей з підвищеною чутливістю може використовуватися місцева анестезія. Недоліком методу є його висока вартість в порівнянні з іншими технологіями. Однак лазер дозволяє назавжди видалити бородавки навіть у важкодоступних зонах, що робить його надзвичайно ефективним.
  • Кріодеструкцію. Видалити бородавки також можна за допомогою рідкого азоту. Саме його використовують в професійних клініках. Кріодеструкція дозволяє видалити утворення з стегон, гомілок, стоп і пальців. Процедура займає 15-30 хвилин в залежності від форми і розмірів бородавки. За цей час можна відчути холод і легке поколювання. Як правило, після заморозки утвір відпадає самостійно. Період відновлення – не більше 72 годин.
  • Електрокоагуляцію. Вона дозволяє видалити навіть великі утвори в важкодоступних місцях. Даний метод вважається ефективним саме для підошовних утворень. Електрокоагуляція не тільки усуває бородавки, але і знезаражує конкретне місце. З огляду на постійну вологість і умовно-патогенну флору, для швидкого відновлення рекомендується використовувати саме цей метод. До його недоліків варто віднести можливі рубці на шкірі. Процедура може супроводжуватися больовими відчуттями, тому лікар використовує місцеву анестезію.
  • Відкрите втручання. Хірургічна операція застосовується в разі великих або багатокамерних бородавок. Відкриті операції також застосовуються у важкодоступних місцях: наприклад, між пальцями, в області сухожиль. Такі втручання проводяться під місцевою анестезією і можуть виконуватися до 30 хвилин. Період реабілітації становить до 7 днів.

Для усунення невеликих утворень можна використовувати кріотубуси, однак робити це можна тільки після консультації косметолога.

Для видалення бородавки на нозі краще вибирати теплу пору року. Тоді в післяопераційний період не потрібно буде носити тепле або тісне взуття. Це допоможе значно знизити ймовірність можливих ускладнень. Після лазерного видалення також не рекомендується перебувати на відкритому сонці. Тому виконувати процедуру краще за два тижні до поїздки в теплі краї.

Записатися на прийом і вибрати для себе найкращий метод видалення бородавок можна за допомогою он-лайн запису на сайті або за телефонами.

Ми проводимо в консультацію у Львові і в Києві.

Вам точно сподобається в нас!
post image