Ліцензія МОЗ України №639 від 30.06.2016 року, №1947 від 19.09.2019 року
Ліцензія МОЗ України №639 від
30.06.2016 року, №1947 від
19.09.2019 року

Як видалити бородавку на обличчі – основні методики

9 Листопада 2019
Як видалити бородавку на обличчі – основні методики

Обличчя людини вважається його візитною карткою. Знайомлячись з новими людьми, необхідно пам’ятати про те, що вони будуть звертати увагу в першу чергу на обличчя, і тільки потім – на одяг і аксесуари. Тому при наявності утворень необхідно задуматися над тим, як видалити бородавку на обличчі.

Основні методи видалення

Будь-який процес виведення утворень з обличчя починається з ретельної діагностики. Для початку лікар-дерматолог визначає кількість утворень і черговість їх видалення. Потім відзначаються зони, в яких розташовані бородавки. Дуже важливим етапом діагностики є визначення глибини залягання бородавки і близькість її розташування до важливих анатомічним структурам (судинах). Ретельна підготовка допоможе уникнути розвитку ускладнень.

Видалення бородавок на обличчі проводиться кількома способами:

  • Лазерне лікування ідеально підходить для зони обличчя. Процедура безболісна, однак під час неї може виникнути відчуття дискомфорту. Протягом 72 годин після видалення на шкірі може зберігатися подразнення. Також можуть виникати відчуття свербіння і печіння. Вони знімаються за допомогою спеціального крему на основі пантенола. Видалення лазером відбувається протягом 15 хвилин. Період відновлення становить від 3 до 7 днів.
  • Електрокоагуляція. Може використовуватися для того, щоб видалити бородавки з області підборіддя або біля соскоподібних відростків. На відкритих ділянках обличчя даний метод використовується рідко в зв’язку з можливим формуванням рубців.
  • Кріодеструкція дозволяє прибрати бородавки на щоках, лобової частини, носі. Вона також може використовуватися в зонах з тонкою шкірою – повіках, куточках рота, внутрішньої поверхні носа. Все, що відчуває пацієнт під час процедури – це відчуття похолодання і легкого поколювання. Тривалість – 15-30 хвилин.
  • Відкрита хірургія дозволяє звести бородавки з мінімальним ризиком їх повторного виникнення. Однак після такої процедури можуть залишитися шрами. Відкрита хірургія незамінна в разі багатокамерних великих бородавок, які необхідно диференціювати з іншими новоутвореннями шкіри. Після цього тканину утворення відправляють на гістологічне дослідження для встановлення остаточного діагнозу.

Щоб вивести невелику бородавку на обличчі, можна використовувати спеціальні домашні кріотубуси. Не варто застосовувати їх для утворень діаметром більше 1 мм – неможливо прорахувати глибину бородавки в шкірі. В іншому випадку можна викликати кровотечу і отримати рубець.

Перевірені методи і народна медицина

Крім традиційних методів, що дозволяють видалити бородавки на обличчі за кілька хвилин, існують рецепти народної медицини. Їх використання може призвести до появи опіків на шкірі і поширенню інфекції.

Щоб не допустити цього і справді видалити новоутвір, необхідно провести комплексне лікування. Воно включає в себе процедури і стимуляцію роботи імунної системи з придушенням активності вірусу папіломи людини.

Чим видалити бородавки в кожному конкретному випадку – підкаже професійний дерматолог після ретельного огляду. Він також визначить тип шкірного покриву і допоможе вибрати відповідний метод видалення.

Вартість залежить від виду процедури, кількості утворень і їх розмірів. Для видалення множинних бородавок на обличчі може знадобитися кілька сеансів.

Записуйтеся на процедуру через онлайн-реєстрацію на сайті або за телефонами 067-833-05-05, 050-833-05-05, 093-833-05-05. Наші центри готові прийняти вас як у Львові, так і в Києві.

Вам точно сподобається в нас!
post image