Ліцензія МОЗ України №639 від 30.06.2016 року, №1947 від 19.09.2019 року
Ліцензія МОЗ України №639 від
30.06.2016 року, №1947 від
19.09.2019 року

Як видалити бородавку на руці або який метод краще обрати

12 Грудня 2019
Як видалити бородавку на руці або який метод краще обрати

Як вивести бородавки на руках: як прибрати (видалити) бородавки з рук в клініці

Бородавки на руках є значним косметологічних дефектом. Вони створюють візуально неприємний образ і можуть травмуватися під час виконання щоденних завдань. Тому багато людей замислюються про те, як вивести бородавки на руках і що зробити, щоб їх більше не виникало.

Традиційні методи

Причини появи бородавок на пальцях криються в наявності вірусу папіломи людини (ВПЛ) в організмі і зниження активності імунної системи.

Поява бородавок на шкірі часто спостерігається у таких категорій:

  • дітей;
  • людей похилого віку;
  • підлітків в період нестабільного гормонального фону;
  • людей з хронічними захворюваннями або гострою інфекційною патологією.

Саме в ці періоди життя імунна система людини ослаблена. Лікування передбачає активацію захисних систем організму і механічні способи усунення утворень.

Видалення бородавок на руках проводиться в умовах клініки професійним косметологом. Звести доброякісні новоутворення за допомогою таких дій:

  • Лазер. Швидко видалити бородавки можна за допомогою лазера. Дана методика дозволяє усунути маленькі, великі і навіть багатокамерні утворення. Процедура безболісна для пацієнта. Під час її виконання можна відчути легкий дискомфорт і поколювання. У разі низького порога чутливості, лікар виконає місцеву анестезію. Тривалість процедури – від 5 до 15 хвилин. Період відновлення залежить від обсягу втручання і може скласти від 3 до 10 днів.
  • Кріодеструкція дозволяє прибрати бородавку з пальців всього за 15 хвилин. Спеціальний апарат заморожує утвір, після чого він відпадає самостійно. Швидкий і безболісний метод дозволяє вивести новоутворення навіть у дітей, перетворивши косметологічну процедуру в захоплюючу гру з заморожуванням пальчика.
  • Електрокоагуляція. Процедура виконується під місцевою анестезією. Для видалення бородавки використовують спеціальний апарат, який подає струм певної сили. Електрокоагуляція часто використовується для усунення бородавок з пальців і внутрішньої частини долонь. Вона діє ефективніше, ніж кріодеструкція на даних ділянках, а також дозволяє знезаразити область видалення.
  • Хірургічне видалення вважається найбільш старим методом серед існуючих. Воно використовується, коли бородавку на пальці необхідно диференціювати з іншими новоутвореннями і після видалення відправити матеріал на гістологічне дослідження. Хірургічне висічення також застосовують в разі великих багатокамерних бородавок, розташованих в області сухожиль і точок кріплення м’язів.

Порада! Портативний кріоапарат можна купити для самостійного використання. Застосовувати його рекомендують після консультації з косметологом в період лікування ВПЛ.

Професійний підхід

Замислюючись про те, як прибрати бородавку на руці, люди схильні вдаватися до методів народної медицини. На жаль, таке втручання не тільки неефективно, але й небезпечно для здоров’я. Використання різних рослин і продуктів було виправдано 300 років тому, коли про природу бородавок не було достатньої кількості інформації. Тепер же вчені встановили, що бородавки мають вірусну етіологію. Використання народних рецептів в кращому випадку виявиться неефективним, в гіршому – призведе до опіків.

Необхідно пам’ятати про те, що місцеве видалення утвору не гарантує його зникнення назавжди. Тому бородавки необхідно розглядати як комплексний процес, і лікувати не тільки утвір, але і піднімати рівень імунного захисту.

Вам точно сподобається в нас!
post image