Ліцензія МОЗ України №639 від 30.06.2016 року, №1947 від 19.09.2019 року
Ліцензія МОЗ України №639 від
30.06.2016 року, №1947 від
19.09.2019 року

Лікування папілом: безпечне та ефективне видалення утворень

22 Жовтня 2019
Лікування папілом: безпечне та ефективне видалення утворень

Папіломи та бородавки — найпоширеніші шкірні захворювання, викликані вірусами папіломи людини (ВПЛ). На сьогодні вченими виявлено вже понад 600 штамів папіломавірусів, і кілька десятків з них можуть провокувати появу різних новоутворень. У деяких випадках потрібне лікування папілом, особливо якщо існує великий ризик їхнього пошкодження. З цією метою застосовуються різні способи. Професійне лікування бородавок у Львові пропонують фахівці клініки Mediostar.

Причини появи й особливості бородавок та папілом

Зараження вірусом відбувається різними шляхами (під час статевого контакту, при пологах від матері до дитини, через рани, подряпини й садна тощо). Багато людей є носіями, оскільки вірус, перебуваючи в організмі, не викликає захворювання. Досить часто трапляються випадки самовиліковування. Але якщо імунна система не може впоратися з вірусом, то розвиваються папіломи й бородавки.

Папіломи — це невеликі м’які утворення на шкірі тілесного або коричневого кольору з гладкою поверхнею до 10 мм. Зовні вони трохи нагадують родимки, але мають іншу природу походження. Для утворень характерна наявність ніжки — вони завжди виступають над шкірою. Найчастіше спостерігаються в області обличчя, шиї, пахвових западин, статевих органів. Бувають кулястої, ниткоподібної, плоскої та іншої форми.

Бородавки — це теж доброякісні утворення від 2 до 10 мм, викликані ВПЛ. Від папілом вони відрізняються шорсткою поверхнею, наявністю чітких меж, різноманітністю кольорів — від світло-сірого до чорного. Бувають плоскими, простими, підошовними, ниткоподібними тощо. З’являються на пальцях, голові, спині, ногах.

Видалення бородавок і папілом

Поява бородавок і папілом, особливо у великій кількості, вже є приводом для відвідування лікаря-дерматолога. Інтенсивність їх розростання залежить від віку та стану імунної системи. Виведення утворень показане в таких випадках:

  • бородавки та папіломи розташовані в місцях підвищеного ризику травматизації та в складках шкіри;
  • багато хто вирішує прибрати утворення, які знаходяться на відкритих ділянках тіла й виглядають неестетично;
  • вивести папіломи й бородавки необхідно, якщо вони збільшуються в розмірах, розростаються, змінюють колір, щільність, текстуру.

Багатьох цікавить: як видалити бородавку в домашніх умовах. Фахівці настійно не рекомендують цього робити з кількох причин:

  • тільки лікар може правильно визначити природу утворення (злоякісне або доброякісне) і вирішити, яким способом його лікувати;
  • спроби звести бородавки немедичними методами переважно закінчуються рецидивами;
  • після непрофесійного видалення утворень часто залишаються рубці й шрами, порушується пігментація шкіри;
  • самостійно папіломи і бородавки виводять за допомогою різних агресивних засобів, що може призвести до появи опіків на здорових тканинах.

Тільки фахівець вирішує: як видалити папілому або бородавку в кожному окремому випадку.

Лікування бородавок і папілом у клініці Mediostar

У клініці Mediostar видалення утворень здійснюється кваліфікованими лікарями-дерматологами з використанням сучасного обладнання. Перевіреним та ефективним способом є кріодеструкція. Суть методу полягає в обробці утворень рідким азотом. Глибоке заморожування тканин бородавок і папілом викликає їх подальше руйнування й відмирання. Кріодеструкція є відносно безболісною, не вимагає тривалого періоду реабілітації.

Вам точно сподобається в нас!
post image
Вам може сподобатись