Ліцензія МОЗ України №639 від 30.06.2016 року, №1947 від 19.09.2019 року
Ліцензія МОЗ України №639 від
30.06.2016 року, №1947 від
19.09.2019 року

Мезотерапія або біоревіталізація

8 Листопада 2019
Мезотерапія або біоревіталізація

Збереження природної краси обличчя дозволяє сповільнити час і продовжити молодість. Мезотерапія і біоревіталізація відносяться до ін’єкційних процедур, які дозволяють освітлити шкіру обличчя, збільшити її пружність і розгладити зморшки. Обидві процедури мають омолоджуючий ефект і дозволяють виконувати контурну пластику.

Мезотерапія

Зрозуміти, чим відрізняється біоревіталізація від мезотерапії можна, детально ознайомившись з кожною з цих процедур.  Мезотерапія передбачає введення в середину і підшкірно біологічно активних речовин. Вона також відома як «ін’єкції краси». До складу препаратів для мезотерапії входять біологічно-активні речовини, вітаміни, мікроелементи. Також є комплексні препарати з гіалуроновою кислотою.

Введення препаратів частіше відбувається підшкірно — цим процедура також відрізняється від біоревиталізації, де введення проводять всередину шкіри. Головна мета мезотерапії — поліпшити кровотворення в обраній зоні і стимулювати виробництво колагену і еластину. Мезотерапія з’явилася в косметології дещо раніше, ніж біоревіталізація.

Біоревіталізація

Різниця між мезотерапією і біоревіталізацією полягає в речовині, яка вводиться всередину шкіри. Якщо в першому випадку — це різні речовини, то біоревіталізація передбачає введення гіалуронової кислоти. Вона виробляється в організмі людини і входить до складу епітелію, нервових волокон, а також сполучної тканини. Вважається, що візуальні прояви старіння шкіри пов’язані саме з недоліком синтезу в організмі гіалуронової кислоти.

На відміну від мезотерапії, біоревіталізація вважається більш делікатною процедурою, адже всередину шкіри вводиться не чужорідна речовина, а знайома організму молекула.

Не можна сказати, що біоревіталізація ефективніша або краща. Результат кожної процедури залежить від індивідуальних особливостей організму.

Відмінності між двома процедурами

Зрозуміти, що краще — мезотерапія чи біоревіталізація — можна тільки на власному досвіді. Адже кожен організм по-різному реагує на процедури.

Виділяють кілька основних відмінностей між процедурами:

  • Препарати введення. При біоревіталізації використовується виключно гіалуронова кислота, для виконання мезотерапії— комплекси з гіалурону, вітамінів і мінеральних елементів.
  • Вік. Вводити ін’єкції з вітамінними добавками можна після 20 років. А ось лікування гіалуроном рекомендують застосовувати пізніше, коли є видимі вікові зміни.
  • Основний ефект. Мета впливу гіалуронової кислоти — відновлення регенеративних властивостей шкіри і збільшення її еластичності. При мезотерапії даний ефект досягається через стимуляцію системи кровообігу, а також насичення клітин мікроелементами.
  • Час появи змін. Ефект від процедур не з’являється наступного дня. Для появи видимих ​​змін після введення гіалурону необхідно 3-10 тижні. А ось зміни від мезотерапії можуть бути помітні вже через 14 днів. В окремих випадках ефект спостерігається лише через 4-6 тижнів після сеансу.
  • Тривалість. Ефект від мезотерапії може тривати від кількох місяців до року. При виконанні біоревіталізації зміни зберігаються від трьох місяців до декількох років.
  • Час настання ефекту і тривалість його збереження залежать від особливостей кожного організму. Деяким людям необхідно повторювати мезотерапію раз на квартал, а у інших роками зберігається ефект від біоревіталізації. Можлива і зворотна ситуація.

У нас на сайті ви можете знайти відгуки пацієнтів про мезотерапію і про біоревіталізацію, поставити запитання лікарю-косметологу. Ознайомтеся з більш детальною інформацією про ін’єкції краси в нашій клініці.

Вам точно сподобається в нас!
post image