Ліцензія МОЗ України №639 від 30.06.2016 року, №1947 від 19.09.2019 року
Ліцензія МОЗ України №639 від
30.06.2016 року, №1947 від
19.09.2019 року

Чи небезпечна лазерна епіляція

8 Листопада 2019
Чи небезпечна лазерна епіляція

Лазерна епіляція: шкода, чи небезпечна раком для здоров’я організму чи ні – відгуки для зони бікіні, пахв

Бажання назавжди позбутися зайвого волосся на тілі призводить до процедури лазерної епіляції. Небезпека під час виконання депіляції можлива лише в тому випадку, коли клієнти або лікарі не дотримуються основних правил щодо її проведення і протипоказань. Як це працює, наскільки і в якому випадку може бути шкідливим, спробуємо розібратися.

Протипоказання

Існують ситуації, коли робити лазерну епіляцію небезпечно і вона принесе більше шкоди, ніж користі. Протипоказання до виконання процедури:

  • доброякісні або злоякісні утворення (в тому числі рак, ліпоми, атероми, саркоми);
  • захворювання імунної системи;
  • вагітність незалежно від терміну;
  • цукровий діабет в стадії декомпенсації;
  • захворювання шкіри в стадії загострення;
  • стрептококкова піодермія.

Це абсолютні протипоказання для виконання лазерної епіляції. Проводити лазерне видалення волосся в таких випадках категорично не можна.

Однак бувають ситуації, коли люди не знають про реальний стан свого організму і записуються на процедуру. Якщо дерматологічні захворювання шкіри можна виявити візуально, то онкопатологію, цукровий діабет і вагітність визначити не так просто.

У чому полягає небезпека виконання процедури при таких захворюваннях?

Лазерне випромінювання при епіляції не проникає у внутрішні органи. Однак щоб повністю виключити негативний вплив на плід, виконувати процедуру в період вагітності забороняється. Вплив лазерного випромінювання при онкопатології може призвести до прогресування росту клітин пухлини.

Лазерна епіляція протипоказана при даних станах через можливі наслідки. Убезпечити себе можна, проконсультувавшись з терапевтом перед записом на лазерну епіляцію. Жінкам рекомендується перед кожним сеансом робити в домашніх умовах тест на вагітність.

Відносні протипоказання

Крім абсолютних протипоказань, виділяють відносні, при яких процедура може принести шкоду. Після їх усунення можна сміливо записуватися на процедуру.

До них відносяться:

  • гостра патологія респіраторної системи;
  • свіжий загар (до 14 днів) або планування перебування на відкритому сонці протягом 14 днів після процедури;
  • варикозне розширення вен в зоні планування процедури;
  • родимі плями у визначеній зоні;
  • алергічні захворювання в стадії загострення або перенесені протягом 21 дня алергічні реакції;
  • пошкодження шкіри: рани, садна, подряпини, післяопераційні рубці до моменту їх повного загоєння.

Чи небезпечна лазерна епіляція в кожному конкретному випадку — може підказати лікар-косметолог. Перед виконанням процедури необхідно обов’язково отримати консультацію лікаря. Це допоможе більше дізнатися про стан власного організму і отримати гладку шкіру після процедури.

Основні міфи про шкоду лазерної епіляції

Брак часу і доступу до перевіреної інформації породжує подібні міфи:

  • Жінкам, які ще не народжували, робити епіляцію в зоні бікіні не можна. Лазерне випромінювання не проникає у внутрішні органи, тому епіляція безпечна для всіх.
  • Ефекта від лазерної епіляції у людей зі світлим волоссям немає. Існує кілька типів лазерних апаратів. Старі моделі справді не діють на світле волосся. Однак сучасні пристрої ефективно видаляють і чорне, і руде, і русяве волосся.
  • Лазер шкідливий для здоров’я людини. Промені лазера, який використовують для епіляції, відрізняються довжиною хвилі. Це означає, що вони не проникають всередину організму, а діють виключно в товщі шкірного покриву.
  • Лазерна епіляція не допомагає позбутися небажаного волосся. У шкірі людини розташована величезна кількість волосяних фолікул. І тільки з 10-30% із них проростає волосся. Щоб позбутися більшої частини фолікул, необхідно пройти кілька процедур. Зокрема, перше втручання видаляє волосся і частину фолікул, активуючи інші. Особливо в зоні пахв і бікіні. Але вони також будуть видалені лазером протягом наступних процедур. Однак, багато хто перериває сеанси процедур, не дочекавшись обіцяного ефекту.

На нашому сайті є вся необхідна інформація щодо виконання процедури лазерної епіляції і апаратів, на яких вона виконується. Ви також можете прочитати відгуки наших клієнтів у відповідному розділі і залишити свій після виконання процедури.

Вам точно сподобається в нас!
post image