Ліцензія МОЗ України №639 від 30.06.2016 року, №1947 від 19.09.2019 року
Ліцензія МОЗ України №639 від
30.06.2016 року, №1947 від
19.09.2019 року

Догляд за пірсингом пупка

9 Листопада 2019
Догляд за пірсингом пупка

Догляд за пірсингом пупка – як доглядати та обробляти пірсинг пупка: обробка і етапи загоєння проколу

 

Пірсинг пупка або будь-якої іншої ділянки тіла повинен виконуватися професіоналом. Це одна з умов для успішного проведення маніпуляції без негативних наслідків. Скористайтеся послугами фахівців клініки лазерної та естетичної косметології “Медіостар”.

Професійний косметолог не тільки виконає процедуру відповідно до встановлених вимог, а й розкаже про основні правила догляду за пірсингом пупка. Досвідчений пірсер також проконсультує з питань калібрування, вибору ювелірного виробу.

Пам’ятайте — догляд за пірсингом пупка здійснюється в кілька етапів, а процес загоєння триває не один день.

Як доглядати за пірсингом пупка — основні рекомендації, засоби

Пірсинг — це рана і правильне її загоєння, без наслідків, вимагає правильної обробки.

Чим обробляти місце проколу:

  1. Фізрозчином. Протягом 2 хвилин розмочуйте місце проколу фізрозчином, щоб налиплі скоринки розмокли і їх можна було акуратно видалити ватною паличкою. Змийте залишки засобу разом із засохлими виділеннями чистою водою. Таким чином ви зможете промивати ранку, не травмуючи місце проколу.
  2. Антисептиком. Використовуйте Мірамістин. Добре змочіть засобом ватний диск і прикладіть його до місця проколу.

Як доглядати за пірсингом пупка в залежності від стадії загоєння ранки

Які маніпуляції слід виконувати в той чи інший день після проведення процедури:

  • Починаючи з першого дня і до двох тижнів після процедури, промивайте прокол фізрозчином два рази в день — вранці і ввечері. Виділення з ранки (кров і лімфа) не будуть засихати на прикрасі і травмувати місце проколу зсередини при русі. При торканні руками і після душу обробляйте прокол антисептиком, але не частіше 3 разів на день. Перед виходом з дому, а також на ніч бажано заклеїти пірсинг пластиром. Це забезпечить захист ранки від забруднень і тертя об одяг. Іноді використання пластиру викликає подразнення на шкірі, в такому випадку краще від нього зовсім відмовитися або клеїти у виняткових випадках і часто змінювати одяг.
  • На 15-60 день продовжуйте промивати прокол 2 рази в день, але вже не фізрозчином, а слабким мильним розчином. Пупок все ще може боліти і навіть іноді запалюватися при інтенсивному терті всередині проколу. Однак не поспішайте використовувати загоюючі мазі. Ви допоможете ранці загоїтися швидше, якщо будете стежити за власним здоров’ям: загартовуватися, пити багато води, висипатися і дотримуватися збалансованого раціону харчування.
  • На 61 день після процедури пірсингу можна вважати, що етап первинного загоєння завершений. Можна оборежно міняти прикраси. Потім почнеться період адаптації, після нього прокол стане стабільним. Слід все ще не рідше декількох разів на тиждень промивати канал.

Через 10 років носіння пірсингу можна роками ходити без сережки, а потім легко вставити нову прикрасу.

Що не можна робити після процедури пірсингу:

  1. Намагайтеся надмірно не турбувати ранку — не прокручуйте, не виймайте прикрасу, уникайте тертя об одяг.
  2. Не використовуйте для обробки ранки спирт, перекис, настоянки. Вони можуть викликати опік, а мазі — це відмінне живильне середовище для бактерій.
  3. Утримайтеся від походу в солярій терміном до 2 тижнів. Якщо для вас життєво важливо відвідувати басейн, то почніть це робити не раніше, ніж через місяць після виконання процедури.
  4. Відмовтеся від походів в лазню і сауну на термін до двох місяців після процедури.
  5. Уникайте попадання в місце проколу крему, молочка або масла для тіла.

Протягом першого тижня після пірсингу краще відмовитися від кави, алкоголю. Уникайте прийому ліків, які розріджують кров, у тому числі аспірину. Куріння, а саме — нікотин пригнічує загальний імунітет, відповідно, термін загоєння ранки збільшується до 2 разів.

Вам точно сподобається в нас!
post image