Ліцензія МОЗ України №639 від 30.06.2016 року, №1947 від 19.09.2019 року
Ліцензія МОЗ України №639 від
30.06.2016 року, №1947 від
19.09.2019 року

Види пірсингу вух

9 Листопада 2019
Види пірсингу вух

Види пірсингу вух: які бувають види пірсингу у вухах (хрящі)

Практично всі дівчатка проколюють вуха, та й багато хлопчиків теж вирішують прикрасити своє тіло сережкою. Знаючи всі види пірсингу вух, можна створити унікальний образ, таким чином підкресливши свою індивідуальність.

Пірсинг вуха

Прокол можна здійснювати в області хряща або мочки. У першому випадку мова йде безпосередньо про пірсинг вуха.

Важливо! Процедуру повинен виконувати кваліфікований лікар, який добре орієнтується в анатомії і кровопостачанні організму.

Розрізняють такі види пірсингу в вухах:

  • Прокол козелку. Втручання проводять на хрящі, що закриває вхід в вушну раковину. Такий пірсинг призначений для невеликих цвяшків – одного або декількох, які фіксуються з двох сторін. До моменту повного загоєння необхідно обробляти місце проколу дезінфікуючими розчинами.
  • Пірсинг раковини. При даному виді можна робити прокол по всьому краю вуха. Процедура досить болюча, однак саме прокол раковини дозволяє носити довгі, круглі і сережки-цвяшки в самому центрі вуха.
  • Прокол верхньої частині вуха. Робиться під кутом. Такий вид пірсингу часто використовують для каффів.
  • Пірсинг орбітальний. Даний вид передбачає один або кілька проколів верхньої частини вух. Дозволяє носити об’ємні сережки у вигляді кіл, сердечок, зірочок.
  • Дейс-пірсинг передбачає прокол хряща безпосередньо над вушних проходом. Призначений у першу чергу для круглої сережки. Однак не варто вибирати масивні елементи, щоб не змістити хрящ.

Загоєння після пірсингу проходить протягом 2–3 місяців. Раз на місяць рекомендується відвідувати лікаря, який буде стежити за тим, як проходить процес відновлення тканин. Якщо ви передумаєте або зроблений пірсинг буде вам не до вподоби, досить просто зняти сережку. Протягом 3–4 місяців прокол повністю заросте.

Прокол мочки вуха

Якщо казати про традиційний пірсинг, то найчастіше мають на увазі саме прокол мочки вуха. Не дивлячись на уявну простоту процедури, тут теж виділяють окремі види проколів:

  1. Класичний – це прокол в центрі мочки. Виконується симетрично по обидва боки. Вважається найбільш популярним видом пірсингу і ідеально підходить для класичних сережок і цвяшків.
  2. Подвійний. На відстані 2–3 міліметра роблять два і більше проколів в одній мочці. Дуже важливо зробити отвори на одній висоті, інакше вони будуть несиметричні. Такий пірсинг дозволяє носити дві різні сережки або один об’ємний елемент.
  3. Поперечний прокол. Як і при подвійному пірсингу, в мочці роблять два отвори, однак вони виконуються по краю вуха, а між ними створюється тунель. Така варіація дозволяє носити довгі вигнуті сережки.
  4. Однією з варіацій класичного проколу мочки вуха є створення тунелю. Прокол також роблять в центрі, проте замість звичайної сережки в отвір вставляється спеціальний розширювач, який не дає тканинам стикатися та заростати. Через кілька тижнів, коли починається загоєння, розширювач знімають і міняють його на аналогічний, більшого діаметру. В результаті, в центрі мочки утворюється так званий тунель. Загоєння мочки вуха проходить трохи швидше, ніж хряща – 3–4 тижні. Обробляти рану не потрібно, досить підібрати сережки з медичної сталі або натуральних металів – золота, срібла, платини.

Важливо! При будь-яких типах проколів, якщо з’являється підвищення температури тіла або неприємний запах з вуха, необхідно негайно звернутися за медичною допомогою.

Наші фахівці проводять проколи за допомогою спеціальних одноразових систем, в стерильних умовах. Обирайте вид пірсингу, що вам подобається, та заплануйте процедуру прямо зараз через онлайн-форму на нашому сайті!

Вам точно сподобається в нас!
post image